maandag 15 januari 2018

Van moord in ShiSha Lounge verdachte Rudolf Pengel mogelijk naar Nederland gevlucht

Pengel zou een pleegzoon zijn van de exploitant van de bar-dancing


De Ware Tijd schrijft vandaag, maandag 15 januari 2018, dat alles erop wijst, dat het schietincident in bar-dancing ShiSha Lounge op de hoek van de Wolfram- en Heliumstraat vrijdagochtend tussen vier uur en half vijf een afrekening is geweest. De 28-jarige Roberto Kida is daarbij om het leven gekomen. De vermoedelijke dader Rudolf Pengel, die via beelden van beveiligingscamera’s is geïdentificeerd, is vermoedelijk al in het buitenland. 

Politiecommissaris Guno Roosenhoff: 'Deze man is nog op de loop. Wij zijn druk bezig met het onderzoek en willen voorlopig niet teveel zeggen. Het motief is nog onbekend.'

Pengel, die de Nederlandse nationaliteit heeft, zou een pleegzoon zijn van de exploitant van de bar-dancing. Het slachtoffer zou in de borststreek en linkerarm zijn geraakt. Op beelden van beveiligingscamersa's zou duidelijk te zien zijn hoe de liquidatie heeft plaatsgevonden.

Pengels voertuig is aangetroffen bij een woning nabij de bar-dancing. In het belang van het onderzoek is ook het voertuig van het slachtoffer in beslag genomen. Die auto werd een aantal uren na het schietincident onbeheerd aangetroffen in Albina. Er wordt rekening mee gehouden dat de dader met die auto naar Albina is gereden en via Frans-Guyana de wijk naar Nederland heeft genomen.

De schietpartij van vrijdag is de derde waarover informatie naar buiten is gekomen. Twee van deze schietpartijen eisten een leven. Op 11 februari 2015 werd Marchano Pocorni geliquideerd door twee onbekende mannen. Het slachtoffer, een in Nederland bekende crimineel, werd meerdere malen beschoten door de twee mannen. De daders zijn nog niet achterhaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten