zaterdag 27 januari 2018

Minister Pengel: 'Rust in de zorgsector lijkt te zijn teruggekeerd'

Continuïteit dienstverlening aan samenleving door alle partijen gegarandeerd



De rust in de zorgsector lijkt volgens minister Patrick Pengel van Volksgezondheid te zijn teruggekeerd. Hij heeft gisteren gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de Vereniging van Apothekers (VvA), de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR) en de Vereniging Van Medici in Suriname (VMS). De continuïteit van de dienstverlening aan de samenleving is door alle partijen centraal gesteld en gegarandeerd.

Het hoofddoel van de gesprekken was om zaken uit te praten zodat onderhandelingsgesprekken met VvA en VMS verder voortgang konden vinden, zo schrijft het Nationaal Informatie Instituut vandaag, zaterdag 27 januari 2018.

Na het aanhoren van de zorg- en pijnpunten en het maken van afspraken, zijn partijen in goede verstandhouding uit elkaar gegaan. De continuïteit van de dienstverlening aan de samenleving is door alle partijen centraal gesteld en gegarandeerd.

Vanaf vandaag zullen gesprekken met het Staatsziekenfonds (SZF) voortgezet worden. SZF-directeur Rick Kromodihardjo zat aan bij twee van de gesprekken. Met de NZR zijn noodzakelijke betalingen besproken.

De regering heeft zich via minister Pengel, na toezegging van zijn collega Gillmore Hoefdraad van Financiën en vicepresident Ashwin Adhin, hard gemaakt voor betaling van declaraties via het SZF, zodat CAO verplichtingen en de betaling van kritische crediteuren door ziekenhuizen kan plaatsvinden. Ook het inlopen van betalingsachterstanden van het SZF aan dienstverleners zoals specialisten en apothekers, zal de regering veilig stellen. Partijen zullen zich blijven inzetten voor het bereiken van een duurzame oplossing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten