zaterdag 27 januari 2018

Eerste commerciële vlucht met nieuwe Twin Otter van Divi Divi Air Curaçao een feit

'Als in het weekend het noodzakelijk blijkt dat we meer vluchten uitvoeren, zullen we dat doen'


De eerste commerciële vlucht met de nieuwe Twin Otter van luchtvaartmaatschappij Divi Divi Air is gistermiddag uitgevoerd. Dat zegt directrice Germaine Durand vandaag, zaterdag 27 januari 2018, in het Antilliaans Dagblad. De eerste officiële vlucht van de Twin Otter PJ-DVD staat voor maandag op de planning, maar gisteren is al begonnen met een ‘soft start’.


'Omdat het verkeer tussen Bonaire en Curaçao onder spanning staat, doordat Insel tijdelijk niet vliegt', aldus Durand. Het nieuwe toestel van Divi Divi Air is om half vier naar Bonaire gevlogen en keerde om kwart over vier weer terug naar Curaçao. 'Als het in het weekend noodzakelijk blijkt dat we meer vluchten uitvoeren, zullen we dat ook doen', zo zegt de directrice.

De vlucht maandag vertrekt ook om 1half vier naar Bonaire en vliegt om vijf uur terug naar Curaçao. Hoe het uiteindelijke vliegschema voor de nieuwe toestellen eruit gaat zien is nog niet zeker. 'We moeten even kijken hoe de situatie met Insel Air zich ontwikkelt. Ons huidige vliegschema - met zes vluchten per werkdag met de ‘islanders’ - blijft in ieder geval zoals het nu is. De Twin Otters worden ingezet in de avonduren en op piektijden, naar gelang de behoefte van de markt. Maar, zolang Insel minder vluchten uitvoert, is eigenlijk alles voor ons een piektijd.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten