zaterdag 27 januari 2018

Bushouders willen dat chauffeurs spooktrajecten worden aangepakt

OBS-voorzitter Kenneth Themen: 'De overheid moet hier paal en perk aan stellen'


De Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) is voorstander van maatregelen tegen personen die betrokken zijn bij het creëren van spooktrajecten. Het gaat om routes die betrekking hebben op het schoolvervoer. De overheid betaalt voor deze trajecten, maar op die routes zijn geen bussen of boten ingezet. 

'Als er spooktrajecten zijn geconstateerd, moet tegen de mensen, die de routes hebben toegewezen en zij die geld hiervoor ontvangen hebben, sancties getroffen worden. De overheid moet hier paal en perk aan stellen', zegt OBS-voorzitter Kenneth Themen vandaag, zaterdag 27 januari 2018, in de Ware Tijd.

Voor hem gaat het tot nu toe nog om vermoedens, omdat betrokkenen zich eerst moeten verdedigen. Vervolgens zal blijken of ze zich werkelijk schuldig hebben gemaakt aan frauduleuze handelingen.

Themen zal binnenkort het rapport krijgen van de commissie die het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie had ingesteld om onder meer de trajecten te bekijken, omdat er vermoedens zijn dat er sprake is van spookroutes. Het ministerie had ruimte gevraagd om dit onderzoek eerst af te ronden alvorens de eerder overeengekomen tariefsverhoging van 40 procent uit te betalen. De overheid wil niet dat de personen die geld ontvangen voor spookroutes meeliften met de verhoging.

Themen zegt dat de verhoging nog door de Raad van Ministers goedgekeurd moet worden. Dat zal waarschijnlijk maandag plaatsvinden.

De bus- en boothouders hebben sinds 2012 geen verhoging gekregen. Ze hadden eerder een motie aangenomen waarin staat dat zolang ze de verhoging niet krijgen, ze niet zouden rijden of varen. 'We zijn niet afgeweken van de motie, maar dat hebben we even aangehouden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten