zaterdag 27 januari 2018

De eerste acht personen hebben een bromfietscertificaat gekregen

Alle bromfietsbestuurders vanaf zestien jaar moeten binnen drie jaar gecertificeerd zijn
 

Alle bromfietsbestuurders vanaf zestien jaar moeten binnen drie jaar gecertificeerd zijn om het vervoermiddel te mogen besturen. Personen met een rijbewijs hoeven de verplichte theorietoets niet meer af te leggen. Het project zou al in 2014 in Nickerie moeten zijn gestart, maar door onder andere het ontbreken van wetgeving is dit pas gisteren gebeurd, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 27 januari 2018.

Bij de afdeling Rijbewijzen op het politiebureau Nieuwe Haven hebben acht personen een bromfietscertificaat gekregen. De wettelijke grondslag voor de certificering staat in het staatsbesluit nummer 119 dat vorig jaar is uitgegeven.

Het streven is om elke middag van vijftien tot twintig personen de toets af te nemen. Het project moet in drie jaar zijn afgerond, zei Migalda Kolf, lid van de werkgroep bromfietscertificering. De kandidaten zullen een theoretische toets moeten afleggen en de politie gaat ervan uit dat die ertoe zal bijdragen dat personen voldoende verkeersinzicht en kennis van verkeersregels krijgen om veilig en verantwoord aan het verkeer te kunnen deelnemen.

De stof die men moet beheersen als bromfietsbestuurder staat al jaren op de website van de politie:

In de afgelopen drie jaar is het aantal verkeersdoden gestegen met 42,3 procent zegt waarnemend korpschef Antonio Chin. Hij stelt dat in dezelfde periode 33,6 procent van het aantal verkeersdoden bromfietser is geweest. 

'Aan de hand van deze statistieken mag worden aangenomen dat bromfietsers gerekend mogen worden tot een kwetsbare groep verkeersdeelnemers. Ik roep alle bromfietsbestuurders op om zich te laten certificeren en zich te gedragen volgens de wet zodat aan het einde van het jaar gesteld kan worden dat de bromfietscertificering ertoe heeft geleid dat bromfietsers uit het dal van de kwetsbare groep zijn geklommen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten