zaterdag 27 januari 2018

Eerste transgender in Braziliaanse billen-schoonheidswedstrijd BumBum wil mooiste billen hebben

27-Jarige Paula Oliveira streeft naar Miss BumBum 2018 titel


Een 27-jarige Braziliaanse wil meedingen om uitgeroepen te worden tot ‘Miss BumBum’, de vrouw met het mooiste achterwerk van het Zuid-Amerikaanse land. Een primeur in de korte geschiedenis van de wedstrijd, omdat de kandidate eigenlijk geboren werd als man. Zes jaar geleden onderging ze een operatie om van geslacht te veranderen, maar toen moest ze nog enkele jaren wachten tot ze officieel als vrouw door het leven kon gaan.

Danseres Paula Oliveira (27) is erg actief op social media en publiceert bijna dagelijks pikante kiekjes voor haar 40.000 fans op Instagram. De jonge vrouw nam eerder al deel aan de Braziliaanse versie van Big Brother, maar wil nu helemaal doorbreken door mee te doen aan de Miss BumBum verkiezing.

A post shared by 🌻PAULA OLIVEIRA🌻 (@paulaaraujooliveira) on


De wedstrijd waarin juryleden jaarlijks op zoek gaan naar de Braziliaanse schone met het mooiste achterwerk van het land, werd voor de eerste keer georganiseerd in 2011, maar zal dit jaar voor de laatste keer plaatsvinden.

En die laatste editie heeft meteen een primeur: Oliveira is de eerste transgender die zal meedingen naar de titel.

De vrouw werd geboren als Vinicius Oliveira, maar besloot zes jaar geleden om een geslachtsverandering te ondergaan. In Brazilië zijn zulke operaties gratis, maar transgenders moeten goedkeuring krijgen van de rechtbank alvorens ze ook officieel een man of vrouw kunnen worden, een juridische strijd die voor Oliveira twee jaar duurde.

A post shared by 🌻PAULA OLIVEIRA🌻 (@paulaaraujooliveira) on


'Toen ik me inschreef moest ik nog de naam Vinicius gebruiken', aldus de Miss BumBum-kandidate. 'Ik heb toen moeten uitleggen dat ik eigenlijk een transgender was die moest wachten op de nodige documenten.'

De deelname van de vrouw is niet alleen een primeur, maar kan ook gelden als een duidelijk statement van de organisator. Hoewel de operaties sinds 2007 gratis worden verschaft door het Braziliaanse ministerie voor Volksgezondheid en geslachtsveranderingen een paar jaar later wettelijk werden toegestaan, krijgt Brazilië dikwijls te maken met dodelijk geweld tegen transgenders.

Organisator Cacau Oliver stopt na deze editie met de wedstrijd, na zeven 'prachtige jaren'. 'De droom is bijna ten einde', aldus de man. 'Het was een prachtige wedstrijd en de winnaressen werden stuk voor stuk sekssymbolen in Brazilië.'

Zal Paula Oliveira erin slagen om als eerste transgender het kroontje te bemachtigen? In augustus valt het verdict, voor de laatste keer.

A post shared by 🌻PAULA OLIVEIRA🌻 (@paulaaraujooliveira) on


(Suriname Mirror/TMZ/Nieuwsblad/AmazonasNews/Instagram)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten