zaterdag 27 januari 2018

Bouterse en zijn moonwalk

'Je vraagt je in gemoede af wat het centrale beleid is van Bouterse'


Bij de verkiezingen van 25 mei 2015 werd de NDP de grote winnaar met 26 zetels, 26 kaarsjes stonden fel brandend in de Nationale Assemblee. De 26 kaarsjes staan er nog steeds, maar ze branden niet meer, ze zijn uit. Het zijn jaknikkers geworden van president Bouterse. Het ziet ernaar uit dat we tot 2020 in het donker zullen blijven. 

De belofte van Bouterse dat iedereen beter zou worden na 2015 is niet uitgekomen. De financieel-economische crisis veroorzaakt door regering Bouterse heeft dat eens en voor altijd duidelijk gemaakt. Een handjevol friends and family heeft alles naar zich toe getrokken, en de rest heeft het nakijken. Het volk dat voor Bouterse heeft gekozen krijgt nu een hoop ellende en armoede over zich heen, de rekening van 7 jaar wanbeleid. 

Op een onlangs gehouden structurenvergadering van de NDP in OCER, zei Bouterse dat hij op zijn sloffen en in moonwalk 2020 tegemoet gaat. Dat heeft mij enigszins verbaasd. Hij bedoelde daarmee dat hij de verkiezingen van 2020 gaat winnen. Ik vraag me af, welke wapenfeiten Bouterse op zijn naam heeft staan, dat hij op zijn sloffen en in moonwalk a la Michael Jackson, 2020 tegemoet gaat. Suriname is naar de maan door het wanbeleid van Bouterse en leningenkoning Gillmore Hoefdraad. Hoe denkt Bouterse op zijn sloffen en in moonwalk 2020 tegemoet te gaan terwijl onder zijn leiding Suriname letterlijk en figuurlijk vervallen is tot een bedelstaat. Er wordt a la dol geleend om salarissen en vaste lasten te betalen. Vele ondernemers zijn over de kop gegaan door de devaluatie van de SRD. 

Er is een begrotingstekort van bijkans 1.5 miljard SRD. De gezondheidszorg ligt letterlijk op de intensive care. Naast de 6 ziekenhuizen en de Verenging van Medici heeft ook de Vereniging van Apothekers in Suriname (VvA) de noodklok geluid over continuïteit van de farmaceutische dienstverlening voor SZF-patiënten. 

Het is ook goed mis met ons onderwijs, ons onderwijs moet op de operatietafel. 

Al geruime tijd is de Euro koers boven de 9 SRD en de US-dollar boven de 7.50 SRD. De president is niet bij machte de koers omlaag te brengen. Bepaalde groepen krijgen hun salarissen niet op tijd. Directeuren van middelbare scholen zijn ook boos over de uitspraken van Bouterse, dat ze per maand inclusief overuren, het vijfvoudige aan inkomen hebben. 

Je vraagt je in gemoede af wat het centrale beleid is van Bouterse. Er zal veel water door de Surinamerivier moeten stromen dat Bouterse op zijn sloffen en in moonwalk 2020 tegemoet gaat. 

Ik denk dat Bouterse eerder militaire laarzen en antislipschoenen nodig heeft om 2020 tegemoet te gaan. 

Wil de samenleving uit de ellende en armoede geraken dan zal ze in 2020 een bewuste keuze moeten maken. 

Op de structurenvergadering zei Bouterse voorts, dat armoede zijn grootste vijand is, dat zegt hij al 7 jaar. Nu pas gaat hij de armoede opsporen. Volgens de president wordt elke maand 40.000 pakketten tegen een redelijke prijs aan de man gebracht. De president is van plan de pakketten op te voeren. Uitdelen van pakketten of goedkoop aan de man brengen is bedoeld om stemmen te winnen van de kiezers, dit is een vorm van manipulatie. De arme mensen worden bewust afhankelijk gemaakt van de overheid(lees Bouterse). Door pakketten uit te delen en de mensen dom te houden breng je geen duurzame ontwikkeling tot stand. 

Tijdens de structurenvergadering heeft Bouterse ook hard uitgehaald naar zijn partijgenoten. Zijn felle uithaal naar zijn partijgenoten is een teken van angst en onzekerheid. Hij is duidelijk bevangen door angst en onzekerheid, niet over de toekomst van het land maar over zijn eigen toekomst. Verwarring over zichzelf en de wereld waarin Bouterse leeft, heeft hem aan de rand van wanhoop gebracht. 

Met zijn droom om op zijn sloffen en in moonwalk 2020 tegemoet te gaan probeert hij zijn angst en onzekerheid te overwinnen. 

Idris Naipal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten