zaterdag 27 januari 2018

Franse president Macron wil dat EU nieuwe sancties oplegt aan Venezuela

(Bron foto: Twitterr/Macri)
'Regering-Maduro schuift steeds verder op richting dictatuur'

 
De Franse president Emmanuel Macron heeft de Europese Unie opgeroepen nieuwe sancties op te leggen aan Venezuela. Aanleiding daarvoor is het steeds verder opschuiven van de regering-Maduro richting dictatuur. 

Macron voerde vrijdag 26 januari 2017 in Parijs overleg met zijn Argentijnse collega Mauricio Macri. Deze betoogde, dat Caracas al geruime tijd geen democratie meer is en dat hij geen enkel positief signaal heeft kunnen opvangen dat duidt op verandering.


De Venezolaanse president Nicolás Maduro zette vorig jaar het parlement opzij, dat plaats moest maken voor een hem welgezinde grondwetgevende vergadering. Daarnaast is de oppositie zeer zwak. De meest populaire oppositieleiders zijn bijna allemaal uit de politiek, gevangen gezet, in ballingschap of uitgesloten van hun ambt.

Zeven Venezolanen, die gelieerd zijn aan het regime van Maduro, werden vorige week al door de EU op een sanctielijst gezet. De EU verbood in november het leveren van wapens aan Venezuela en andere goederen die kunnen worden gebruikt voor het onderdrukken van de bevolking.

Nieuwe presidentsverkiezingen in het land, dat in een zware economische crisis verkeert, staan gepland voor uiterlijk 30 april. Maduro liet woensdag weten zich herkiesbaar te stellen.


(Suriname Mirror/ANP/BBC/Nu.nl/Reuters/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten