zondag 17 december 2017

Zus Hondurese president Juan Orlando Hernandez en vijf anderen komen om bij helikoptercrash

(Bron foto: El Heraldo)
Hilda Hernandez (51) was naaste adviseur van haar broer


De zus van de Hondurese president Juan Orlando Hernandez en vijf anderen zijn gedood toen de helikopter waarin zij reisden gisteren, zaterdag 16 december 2017 neerstortte, aldus het Hondurese leger. Hilda Hernandez, 51, was naaste adviseur van haar broer, die verwikkeld is in politieke onrust in de nasleep van de presidentsverkiezingen van 26 november, welke nog steeds niet is opgelost.

Ze was eerder communicatiesecretaris van de overheid.


Er werden twee verkenningshelikopters gestuurd om de geplande vluchtroute van de vermiste Eurocopter AS350 Ecureuil helikopter van Toncontin International Airport in de hoofdstad Tegucigalpa naar Comayagua, ongeveer 80 kilometer ten noordwesten, uit te kammen, maar vanwege de slechte weersomstandigheden werden er grondtroepen ingezet, aldus de Hondurese strijdkrachten in de verklaring.



'De overblijfselen van het toestel zijn gelokaliseerd en er zijn geen overlevenden gevonden', aldus het leger, en eraan toevoegend dat zij de oorzaak van de crash gaat onderzoeken. Een overheidsbron, die vroeg om niet genoemd te worden, zei: 'De zes mensen aan boord van het vliegtuig, inclusief Hilda Hernandez, zijn dood aangetroffen.'

Honduras is gedompeld in politieke instabiliteit na de presidentsverkiezingen, met de centrum-linkse Salvador Nasralla, een tv ster, met 1,6 procentpunt achterstand op de conservatieve zittende Hernandez, volgens de officiële telling.

Die telling is echter in twijfel getrokken door de twee belangrijkste oppositiepartijen en een brede vertegenwoordiging  van het corps diplomatique. Honderden mensen zijn gearresteerd tijdens protesten na de verkiezingen en ten minste 16 mensen zijn gedood, aldus mensenrechtengroepen.


Tijdens protesten vrijdag wierpen pro-Nasralla-aanhangers brandende barricades op en gooiden stenen naar de veiligheidstroepen.


(Suriname Mirror/El Heraldo/La Tribuna/YouTube/CNN Espanol/La Prensa/Reuters/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten