zondag 17 december 2017

VN-vertegenwoordiger Henry Mac Donald heeft VN-burelen verlaten

Mac Donald sinds oktober directeur bij in VS gevestigde World Development Foundation


Henry Mac Donald, jarenlang Surinames permanent vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties, heeft de diplomatieke dienst verlaten. In oktober is hij als directeur aan de slag gegaan bij de in Amerika gevestigde World Development Foundation (WDF), aldus de Ware Tijd zaterdag 16 december 2017.

Hij is een van de ambassadeurs die vanwege gewijzigde inzichten omtrent het buitenlandbeleid door Paramaribo zijn teruggeroepen. Behalve Mac Donald zijn de afgelopen periode de ambassadeurs in Guyana, China, Cuba, Brazilië, Trinidad en Tobago en India teruggeroepen.

Mac Donald begon in 2007 bij de diplomatieke post bij de VN na eerder werkzaam te zijn geweest bij Surinames vertegenwoordiging bij de OAS.

Tijdens een afscheidsreceptie in New York werd hulde gebracht voor het werk dat hij in verschillende hoedanigheden bij de VN heeft verzet en zijn betrokkenheid bij internationale samenwerking, ontwikkeling en diplomatie. Onder andere was hij vicevoorzitter van de 65e Algemene Vergadering van de VN, voorzitter van de VN-commissie voor Sociale, Humanitaire en Culturele Aangelegenheden. De nieuwe WDF-topman was ook sterk betrokken bij het promoten van gendergelijkheid en het vragen om meer internationale aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

Hij was nauw betrokken bij de HEFORSHE-beweging en initiatiefnemer van de zogenoemde Barber Shop Conferenties. Tijdens deze conferenties speciaal bedoeld voor mannen werd van gedachten gewisseld hoe mannen een grotere bijdrage kunnen leveren bij het terugdringen van geweld tegen vrouwen en meisjes.

De ex-diplomaat was ook nauw betrokken bij initiatieven ter bevordering van duurzame ontwikkeling via private-public partnerschappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten