zondag 17 december 2017

Toch groen licht Surinaamse autoriteiten voor Curaçaose Insel Air

Insel Air voert maandag 18 december zoals gepland vlucht uit van Curaçao naar Suriname


Insel Air zal maandag een vlucht uitvoeren vanuit Curaçao naar Suriname. Starnieuws bericht vandaag, zondag 17 december 2017, te hebben vernomen, dat na heel wat discussie over en weer de Curaçaose luchtvaartmaatschappij groen licht heeft gekregen van de Burger Luchtvaart Veiligheidsautoriteit Suriname (CASAS) en de Luchtvaartdienst voor de vlucht van maandag. 

De druk vanuit Suriname en Curaçao was flink opgevoerd opdat Insel Air de vluchten kon hervatten. Eerder deze maand gaf CASAS toestemming aan Insel Air om commerciële vluchten uit te voeren. Vanuit het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie waren er echter nog bezwaren, omdat Insel Air nog schulden moet betalen aan de luchtvaartsector en individuen die tickets hadden gekocht, maar niet zijn vervoerd. Minister Jerry Miranda is over deze kwestie nog in overleg met zijn Antilliaanse collega en is nog niet bereikbaar voor commentaar.

Honderden passagiers zijn gedupeerd, omdat Insel Air in maart niet in staat was de mensen die een ticket gekocht hadden, te vervoeren. De gestrande passagiers zijn vervoerd door de SLM en Fly All Ways. Surinaamse autoriteiten wilden dat Insel Air eerst de vele schulden in het land moet betalen, voordat toestemming werd gegeven om weer vluchten uit te voeren op Suriname/

Insel Air stelt zich op het standpunt dat er al betalingsregelingen zijn getroffen. Op basis van de luchtvaartovereenkomst tussen Suriname en Curaçao kon de toestemming niet worden geweigerd. Nadat zaken in orde zijn gemaakt met de Luchtvaartdienst, zal de eerste vlucht maandag worden uitgevoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten