zondag 17 december 2017

Minister Algoe enthousiast over eindelijk vorderingen palmolie-project te Patamacca

(Bron foto: NII)
Binnen een jaar meer dan 200.000 planten op project


De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Soeresh Algoe, heeft zich persoonlijk georiënteerd  bij het palmolie-project te Patamacca, zo meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII, zaterdag 16 december 2017.

De minister, die met zijn delegatie naar het district Marowijne afreisde, was enthousiast bij het zien van de vorderingen die er hebben plaatsgevonden. Het chinees bedrijf China Zhong Heng Tai is belast met de werkzaamheden van dit project.

De project- en plantagemanager Kenny Low laat weten, dat het bedrijf binnen een jaar meer dan 200.000 planten heeft waarvan de helft in 2018 gereed zal zijn om overgeplant te worden. In het komend jaar zal er weer een aantal van zo'n 150.000 planten klaargemaakt worden.

Low prijst de overheid voor de goede samenwerking. Vanuit de overheid worden onder meer de begeleiding en beveiliging geregeld. De doorstart van dit project heeft ook geresulteerd in het creëren van werkgelegenheid voor Surinamers. Deze werkgelegenheid zal volgens Kenny Low in 2018 verder toenemen. Behalve huizen voor de werkers, is het bedrijf in de toekomst ook van plan een crèche en een school op te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten