zondag 17 december 2017

Kwart Brazilianen tussen 16-29 jaar werkt niet of gaat niet naar school

'De jongeren zijn degenen die het meest te lijden hebben onder de crisis op de arbeidsmarkt'


Een totaal van 25,8 procent van de Brazilianen tussen 16 en 29 jaar oud werkt momenteel niet of gaat niet naar school, zei het Braziliaanse Instituut voor Aardrijkskunde en Statistiek (IBGE, Instituto Brasileiro de Geografia e Estatística) vrijdag 15 december 2017.

Volgens het IBGE is dit cijfer de afgelopen vijf jaar gestegen, van 10,5 miljoen jongeren die in 2012 niet werkten of studeerden, of 22,8 procent van de bevolking in deze leeftijdsgroep, tot 11,6 miljoen dit jaar.


De belangrijkste reden voor de groei ligt in de stijgende werkloosheid in Brazilië, zei het agentschap.

De zogenaamde 'no-nos' (geen werk, geen school) is toegenomen sinds 2014 toen het Latijns-Amerikaanse land een recessie begon door te maken. Voordien was het aantal stabiel gebleven.

'De jongeren zijn degenen die het meest te lijden hebben onder de crisis op de arbeidsmarkt', zei IBGE-analist Cintia Simoes Agostinho, die erop wees, dat jongeren 28,2 procent van de bevolking uitmaken, maar 54,9 procent van de werklozen uitmaken. Volgens het bureau zijn raciale en genderongelijkheden prominent onder de werkloze jongeren.


(Suriname Mirror/Xinhua)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten