zondag 17 december 2017

Touche-discotheek in Paramaribo sluit de deuren

(Bron foto: surinamhotspots.com)
Verslechterde economische situatie in het land noopt eigenaar Baldew tot sluiting


Touche gaat sluiten. De discotheek die met haar 34-jarig bestaan één van de oudsten genoemd kan worden, kan door de verslechterde economische situatie in het land niet langer in bedrijf blijven, aldus de Ware Tijd zondag 17 deecember 2017.

'Uitgaan is een luxe geworden. Als er daardoor steeds minder animo is en we minder bezoekers krijgen, lijd ik verlies. Ik ga jammer genoeg de zaak dan moeten sluiten', zegt eigenaar Erwin Baldew. Omdat, hij niet weet wanneer de situatie in het land zich herstelt, kiest hij er liever voor te sluiten.

Baldew houdt er mooie herinneringen aan over. De allermooiste herinnering is dat hij een bijdrage heeft kunnen leveren aan de 'opvoeding' van het uitgaanspubliek. 'Mensen wisten dat zij goed gekleed naar Touche moesten komen. Kwam je bijvoorbeeld gekleed in een korte broek en T-shirt, dan ging je niet naar binnen. Om voor een bepaalde balans te zorgen bij de bezoekers, moeten mensen soms ook met een partner binnenkomen. En was je een herrieschopper, dan werd je de deur uitgezet en geschorst.'

Zo'n vijf jaar geleden werd Touche na een restauratie heropend.


Toen draaide de disco even goed. Rond 2015-2016 onderging het bedrijf een zware terugval. 'Door de prijsstijgingen stelden mensen andere prioriteiten. Zelfs op thema-avonden kregen we weinig bezoekers. Enkele evenementen liepen op niks uit.' Dat was voor Baldew het einde.

Ook Upperclub gaat eind december haar deuren sluiten. De komende drie weken zal er nog gefeest worden. Maar, vanaf januari gaan Touché en Upperclub alleen nog open als de plekken gehuurd worden voor privé-evenementen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten