zondag 17 december 2017

Centrale Markt aan de Waterkant boert goed in 2017

Markt scoort het historisch record van ruim Srd 1,1 miljoen aan inkomsten


In de afgelopen acht maanden heeft de Centrale Markt aan de Waterkant het record van ruim Srd 1,1 miljoen aan inkomsten binnengehaald. Hierdoor is de markt in staat zich zelf te bedruipen. De Staat moest Srd 4 miljoen toeleggen om de verlieslatende markt draaiende te houden. Dit meldt de Ware Tijd zaterdag 16 december 2017.

In een interview vrijdag op Radio 10 sprak districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord-Oost van een historisch moment. Deze verhoogde opbrengsten zijn onderdeel van de verhogingen die in de eerste fase van de ordening van de markt zijn doorgevoerd. Hij spreekt van een succesvolle afronding van deze fase.

De standhuur is opgetrokken van Srd 0.04 cent per meter naar Srd 1 per meter per dag. Ook is de achterstand bij het innen van stand huur ingelopen. Een deel van de opbrengst zal besteed worden voor reparaties en veranderingen aan de markt.

Nerkust: 'Wij zijn gegaan van marktopbrengsten van Srd 2.000 per jaar naar het magische bedrag van ruim Srd 1 miljoen.'

Marktmeester John Lecton zegt, dat hij transparante financiële verslagen kan overleggen. De districtscommissaris krijgt zowel wekelijks als maandelijks verslag. Het geld komt niet in handen van de marktmeester. Het wordt geïnd door een speciale financiële afdeling. Lecton heeft sinds zijn aantreden al een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo heeft de markt een was- en verfbeurt gehad en de standhouders zijn geregistreerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten