zondag 17 december 2017

Voorzitter Bond van Surinaamse Padieproducenten blijft strijden voor crisisplan voor de sector

'Al steunt niemand mij lijfelijk, ik ga door'


Ofschoon het niet echt lijkt te lukken met de actie van Radjoe Bhikharie, voorzitter van de Bond van Surinaamse Padieproducenten, is hij niet van plan op te geven, schrijft Starnieuws zaterdag 16 december 2017,

Hij heeft vrijdag een petitie aangeboden aan De Nationale Assemblee. Griffier Ruth de Windt heeft het document in ontvangst genomen.

Sinds oktober trok Bhikharie de aandacht door zijn eenmansactie voor het parlement. De tweede keer stond hij er ook weer alleen voor, net als gisteren.

Hij zegt, dat het moeizaam verloopt om de rijstboeren zover te krijgen dat ze initiatieven ondernemen. Ook zijn handtekeningenactie is niet van een leien dakje gegaan. De petitie is ondertekend door tientallen boeren.

Bhikharie wil dat de beleidsmakers, in deze de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, een crisisplan uitvoeren voor de sector. Hij vindt het de hoogste tijd voor actie in de sector, 'omdat het slecht gaat in de sector'.

Hij zegt dat iedereen weet wat er moet gebeuren in de sector, maar dat de politieke wil ontbreekt om de veranderingen door te voeren. Hij wijst erop, dat het niet alleen om subsidie gaat, maar om elke schakel in de sector. Dat hij alleen actie voert, motiveert hij met 'dat er angst is in de samenleving. Mensen klagen overal, maar durven geen initiatief te nemen'. Afhankelijk van de situatie na de feestdagen, gaat hij door. 'Al steunt niemand mij lijfelijk, ik ga door.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten