vrijdag 8 december 2017

Weg tussen Carolinabrug en Cassipora/Blaka Watra afgesloten voor zwaar vrachtverkeer

Door continu regenval en veel houttransport is de weg onberijdbaar geworden

(Bron foto: Commissariaat Para)

De weg vanaf de Carolinabrug over de Surinamerivier richting Cassipora/Blaka Watra is sinds donderdag 7 december 2017 afgesloten voor vrachtverkeer boven 4-ton, zo meldt het districtscommissariaat Para. 

Districtscommissaris Armand Jurel kwam tot dit besluit vanwege de zeer slechte staat waarin deze weg zich bevindt. Doordat het continu regent en er veel houttransport plaatsvindt, is dit deel onberijdbaar geworden. Met de aanhoudende regenval is de conditie van de weg meer en meer aan het verslechteren, mede doordat er nog zwaar transport over gaat.

Deze maatregel wordt genomen om te voorkomen, dat de gemeenschap in het gebied geïsoleerd raakt.

'De vrees bestaat dat de weg in een nog slechtere staat kan komen als toch zwaar verkeer ervan gebruik maakt', zegt Jurel. 'Als het totaal onberijdbaar wordt zal het ten nadele komen van de dorpsgemeenschappen.' De schoolbus en ander personenverkeer blijven nu al vastzitten en komen volgens Jurel moeilijk door de grote modderpoel.

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie zal voorlopige werkzaamheden 'uitvoeren ter verbetering van de wegsituatie. Er zal controle uitgevoerd worden door de politie en de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht. Dit weggedeelte blijft tot nader orde gesloten', aldus Jurel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten