vrijdag 8 december 2017

Nurmohamed (VHP): 'Sociaal contract van regering Bouterse-Adhin is in elkaar gestort'

'Gevolgen van populistisch sociaal contract regering Bouterse-Adhin nu nog meer merkbaar'

'Het is duidelijk, criminaliteit en drugshandel nemen het land over, de veiligheid en vrede zijn zoek'


'De gevolgen van het populistisch sociaal contract van de regering Bouterse-Adhin zijn nu nog meer merkbaar onder grote delen van het volk', aldus VHP-volksvertegenwoordiger Riad Nurmohamed vrijdag 8 december 2017 in het Dagblad Suriname. 

Het begrotingstekort van ruim Srd 1.5 miljard in 2018 en het leningenbeleid van de regering hebben volgens hem de armoede onder het volk van Suriname en bij bedrijven nog erger gemaakt. De verkeerde bezuinigingen op programma’s hebben ervoor gezorgd dat overheidsinstituten niet meer optimaal kunnen werken.

De werkloosheid onder jongeren is fors gestegen, onderwijs en gezondheidszorg worden verwaarloosd en subsidies voor kindertehuizen en andere sociale instellingen worden haast niet betaald. AOV’ers, mensen met beperking en gepensioneerden hebben het nog moeilijker. Dit zijn juist zaken waarvan Nurmohamed vindt, dat die zwaar aangepakt moeten worden en waarvoor er meer geld moet worden vrijgemaakt door de regering.

Hij geeft aan zich zorgen te maken 'over vaders en moeders die 2-3 banen hebben en dag en nacht moeten werken, kinderen die worden verwaarloosd, gezinnen die geen eten meer op tafel kunnen krijgen, kinderen die niet meer verder kunnen studeren, aangezien het onbetaalbaar is geworden'.

'Het is duidelijk, criminaliteit en drugshandel nemen het land over. De veiligheid en vrede zijn zoek. Het volk van Suriname is weer verscheurd en leeft in vrees, dankzij het beleid van de regering Bouterse-Adhin. Ondertussen kiest de regering Bouterse-Adhin ervoor om pakketten uit te delen en diverse mooie en dure infrastructurele projecten te bouwen. Dat is ook gebeurd in vele landen in Latijns-Amerika, Afrika en Oost-Azië, maar het heeft de armoede niet opgelost', stelt Nurmohamed.

Het Assembleelid hoopt, dat het volk van Suriname bewust wordt en populistisch beleid afstraft op 25 mei 2020 en kiest voor integere politieke leiders en Assembleeleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten