vrijdag 8 december 2017

Uber taxichauffeur in Bogota, Colombia, duwt 20-jarige klant uit zijn rijdende taxi...

Chauffeur was woedend nadat de klant hem twee keer had laten stoppen om een ​​bank en winkel te bezoeken



Taxidienst Uber heeft een werknemer in Bogota woensdag 6 december 2017 geschorst nadat hij was gefilmd op het moment dat hij een klant uit zijn rijdende taxi duwde. Het incident vond plaats zaterdagochtend in het welvarende noorden van de Colombiaanse hoofdstad Bogota. 

De chauffeur was naar verluidt woedend nadat het slachtoffer, een 20-jarige man, hem twee keer had laten stoppen om een een ​​bank en een winkel te bezoeken.

Beeldmateriaal van beveiligingscamera's bevestigt de claim van het slachtoffer, dat hij gewelddadig uit de auto is geduwd. De advocaat van het slachtoffer vertelde de media, dat zijn cliënt voornemens is om strafrechtelijke vervolging in te stellen.

Uber reageerde op het incident door een 'rigoureuze follow-up' van de schorsing aan te kondigen. Volgens Uber moeten de autoriteiten nog contact opnemen met het bedrijf over het incident.

Uber is de afgelopen jaren populair geworden in Bogota, deels vanwege klachten over conventionele taxichauffeurs. De afdeling in Colombia van het Amerikaanse bedrijf heeft veel problemen met  belastingen, contracten en wettelijke aansprakelijkheid in geval van dit soort incidenten.

De regering nam in 2016 honderden auto's in beslag en probeerde de dienst te blokkeren, maar werd tegengehouden door de rechtbank, die al een door de taxifederatie aangevraagd verbod aan het onderzoeken was. Die zaak loopt nog.


(Suriname Mirror/Colombia Reports/El Espectador/Blu Radio/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten