vrijdag 8 december 2017

Minister Peneux: 'Valies is al 35 jaar bezig het onderwijs te terroriseren'

Peneux is het zat om door Wilgo Valies te worden gekleineerd en beledigd

'Ik Robert Louis Peneux pik het niet langer, ik laat mij niet kleineren, ik heb ook een yeye'


Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is het zat om door Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren, te worden gekleineerd en beledigd. Hij wil wel praten met de docenten over de repetitiewerken van het Instituut voor Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs (IMEAO), maar vraagt dan daarbij de aanwezigheid van de vaste commissie van De Nationale Assemblee, zodat die kan horen en zien hoe Vaslies zich gedraagt.

Peneux deelde de volksvertegenwoordiging gisteren tijdens de begrotingsbehandeling mee, dat extra betalingen van de docenten op jaarbasis Srd 2,5 miljoen zullen kosten, terwijl het in hun taakstelling is om repetitiewerk op te stellen.

De minister deelde mee, dat zes van de acht directeuren van IMEAO akkoord waren met het voorstel van het ministerie om voorlopig een schadevergoeding te geven aan sectie en intersectie voorzitters. De bewindsman zei, dat het overgrote deel van de docenten ook akkoord is gegaan hiermee.

De mensen die protesteren en een petitie hebben aangeboden, bestonden volgens Peneux overwegend uit scholieren. Er zouden volgens hem nauwelijks twintig docenten bij zijn geweest. Ook staan er geen namen bij de handtekeningen in de petitie die is aangeboden en sommige handtekeningen zouden volgens Peneux wel zes keer zijn geplaatst.



De bewindsman merkte op dat bij staatsbesluit de looncomponent al is uitgevoerd. De bestuurlijke inrichting is nu aan de orde. In de taakstelling van leerkrachten staat dat zij ook repetities moeten opstellen. Net als op andere beroepsopleidingen, komt er ook voor IMEAO volgend jaar een kwaliteitsbewakingsunit. Peneux zei dat het niet klopt dat met de bepaling de kwaliteit van het onderwijs wordt geschaad.

De minister vindt dat het gaat om powerplay. Peneux beweerde, dat Valies al 35 jaar bezig is het onderwijs te terroriseren. 'Ik Robert Louis Peneux pik het niet langer. Ik laat mij niet kleineren. Ik heb ook een yeye', zei hij in De Nationale Assemblee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten