vrijdag 8 december 2017

Sanatan Dharm bezorgd over mogelijke coup door 'politici van de regeringspartij'

'Meerdere malen harde informatie ontvangen, dat politici de organisatie op slinkse wijze willen overnemen'

 
De Priesterraad van vereniging Shri Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname is bezorgd, dat 'politici van de regeringspartij'  de organisatie via een coup willen overnemen. De reden hiertoe is overduidelijk om de meer dan 100.000 belijders naar zich toe te trekken voor zetelwinst bij de eerstvolgende vrije en geheime verkiezingen van de Republiek Suriname, zegt de Priesterraad Sanatan Dharm in een vrijdag 8 december 2017 uitgebracht persbericht, aldus Starnieuws.

De vereniging is opgericht op 5 februari 1929 en heeft op basis van artikel 2 van haar statuten als voornaamste doel het bevorderen van het Hindoe geloof. Dit volgens de principes en de uitgangspunten van Sanatan Dharm, in het bijzonder het in stand houden en het bevorderen van het religieus en geestelijk welzijn van de bij de vereniging aangesloten personen, organisaties en instituten in en buiten Suriname.

De Priesterraad en vele andere afdelingen stellen de afgelopen periode meerdere malen harde informatie te hebben ontvangen, dat politici de organisatie op slinkse wijze willen overnemen.

Met klem wensen de Priesterraad en vele afdelingen aan te geven, dat iedereen in Suriname een eigen politieke kleur mag hebben, maar dat de Sanatan Dharm is zijn geheel als religieuze organisatie nooit en nimmer gebruikt en/of misbruikt mag worden voor en/of door politici.

Er wordt een oproep gedaan aan alle belijders Sanatan Dharm om met deze informatie op hun hoede te blijven.

Aan de desbetreffende politici wordt met alle respect een oproep gedaan om de organisatie met rust te laten en haar taken waarvoor zij is opgericht onverhinderd te doen verrichten. 'De voorzitter van de Sanatan Dharm dr. R.M. Nannan Panday heeft altijd geciteerd, de Sanatan Dharm is niet vóór en ook niet tegen de politiek is, maar wel tegen inmenging', aldus pandit Nitin Jagbandhan, secretaris van de Priesterraad van Sanatan Dharm, in het persbericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten