vrijdag 8 december 2017

IsDB zegt driehonderd miljoen Amerikaanse dollar aan zachte leningen en donaties toe

Amerikaanse dollars voor het financieren ontwikkelingsprojecten

Islamitisch bankieren nu mogelijk in Suriname



De Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) heeft driehonderd miljoen Amerikaanse dollar aan zachte leningen en donaties toegezegd voor het financieren van ontwikkelingsprojecten. 'We hebben het vorige week met de regering besproken en zaken gefinaliseerd', zei Nida Raza, vertegenwoordigster van de Islamitische Corporatie voor Ontwikkeling, een werkarm van de bank, gisteren bij de officiële lancering van islamitisch bankieren in Suriname, aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 8 december 2017.


'Wij hebben al 148 miljoen Amerikaanse dollar in Suriname geïnvesteerd in achttien ontwikkelingsprojecten', aldus Raza. De toezegging van nog eens 300 miljoen dollar is volgens haar een duidelijk bewijs, dat de IsDB hier is om te blijven en vastberaden is een verdere bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het land.

Suriname is halverwege de jaren negentig lid geworden van de IsDB. In 2010 werd de relatie geïntensiveerd en naar een hoger niveau getild, zei minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Hij bevestigt dat het geld besteed zal worden aan ontwikkelingsprojecten. 'De energiesector bijvoorbeeld is heel belangrijk voor ons. Daarnaast zullen we kijken naar onder meer infrastructurele projecten.'

Hij stelde, dat het gaat om 'concessionele' leningen die gekenmerkt worden door vrij lage rentepercentages en lange aflossingstermijnen. De regering zal binnenkort details van de overeenkomst bekendmaken. Hoefdraad belooft transparantie.

Ter extra informatie: 

http://saudigazette.com.sa/article/524048/BUSINESS/Trustbank-Amanah-to-play-an-key-role-in-economic-growth


Geen opmerkingen:

Een reactie posten