woensdag 20 december 2017

Suriname heeft nu een eigen Diplomaten Instituut

(Bron foto: NII)
'We moeten structureel gaan opleiden en continu blijven opleiden en bijschaven van onze diplomaten'


Suriname beschikt tegenwoordig over een eigen Diplomaten Instituut. In het gebouw van het Institute for Graduate Studies and Reasearch (IGSR) heeft gisteren, dinsdag 19 december 2017, de proclamatie van het Suriname Diplomaten Instituut (SDI), plaatsgevonden. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Minister Yldiz Pollack- Beighle van Buitenlandse Zaken, die ook aanwezig was tijdens de proclamatie, gaf aan dat zo'n instituut zal moeten waken over de kwaliteit. De minister deelde verder mee, dat er veel gedachten zijn geuit inzake het feit dat Suriname in de afgelopen periode met heel veel bevriende naties reeds haar diplomatieke diensten heeft kunnen bewerkstelligen.

Volgens de bewindsvrouwe hebben trainingen die in het verleden zijn verzorgd door of vielen onder het beheer van haar voorgangers, een wezenlijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van onze diplomatie.

Gelet op de dringende nationale ontwikkelingsbehoeften en met inachtneming van de ingrijpende gebeurtenissen in zowel onze regio als in de wereld, kan Suriname met haar onafhankelijkheid van 42 jaren niet meer op incidentele basis, diplomatieke en noodzakelijke vaardigheden aandragen voor diplomaten en of andere behoeftigen.

'Wij moeten nu in deze noodzaak voorzien van een blijvend karakter en moeten dus structureel gaan opleiden en continu blijven opleiden en bijschaven van onze diplomaten', sprak de minister.

Vicepresident Ashwin Adhin gaf aan, dat het instituut in het eerste kwartaal in 2018 een aanvang zal maken met de opleiding, waaraan minstens 40 Surinamers zullen deelnemen.

Ook moet de diplomaat fungeren als een rolmodel voor de totale Surinaamse burgerij en moet een bijdrage geleverd worden aan de verheffing van het collectief bewustzijn en de nationale eenheid. Verder zal een beroep gedaan worden op de private sector om te participeren bij de activiteiten van het instituut.

De vicepresident is van mening, dat elke Surinamer het land op 'een waarachtige manier' moet uitdragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten