woensdag 20 december 2017

NPS-fractieleider Rusland: 'De begroting is niet realistisch'

(Bron screenshot: YouTube/DNA Suriname)
'De burger krijgt het in 2018 nog moeilijker dan wij het in 2017 reeds hebben gehad'


NPS-fractieleider Gregory Rusland komt tot de conclusie, dat de begroting niet realistisch is. Er is geen garantie gegeven, dat de extra inkomsten die de regering wil halen door verkoop van panden, aandelen en verhogen van grondhuurprijzen ook gerealiseerd zullen worden. 'De gepresenteerde begroting heeft de zorgen en de afkeuring, van het beleid op cruciale punten, door de NPS fractie tot nu toe niet weg kunnen nemen en we maken ons zorgen over het feit dat de burger in 2018 het nog moeilijker zal hebben dan wij het in 2017 reeds hebben gehad', zei Rusland gisteravond in De Nationale Assemblee, aldus Starnieuws vandaag, woensdag 20 december 2017.

Rusland vroeg zich, net als diverse Assembleeleden, af op verkoop van panden wel een juist besluit is. 'Indien je in een situatie terecht bent gekomen dat je je bezittingen moet verkopen om te eten, dan ben je diep gevallen.' De politicus vroeg om transparantie. Hij wil weten welke procedures gevolgd zullen worden.


De NPS-fractieleider haalde aan, dat ook al zou het lukken om extra inkomsten binnen te halen, het begrotingstekort volgens hem Srd 4,5 miljard blijft. Hij ziet geen heil in leningen en sprak zijn bezorgdheid hierover uit.

Hij merkte op dat ondanks de begroting die gepresenteerd wordt aan De Nationale Assemblee in de praktijk geen autorisatie wordt verleend aan ministeries om de noodzakelijke uitgaven te kunnen doen, want 'moni no de'.

Hij benadrukte, dat alleen de verhoging van productie het land uit de problemen kan halen. Daarvoor is het nodig om daadwerkelijk die voorzieningen te treffen die nodig zijn en een productievriendelijk beleid uit te voeren. 'Zaken die vertrouwen moeten scheppen naar de investeerders die met grote investeringen naar ons land zullen kunnen komen. Bedrijven die wanneer ze werkzaamheden hebben verricht voor de overheid kunnen rekenen op hun gelden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten