woensdag 20 december 2017

Minister Hoefdraad verwerpt bewering Jogi (VHP) over schuld van16 miljoen euro op terrein Smalkalden

(Bron screenshot: YouTube/DNA Suriname)
Bewindsman citeert DSB: 'Thans rest een obligo van 5.614.778 euro, de looptijd is tot en met december 2019'

 
Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) en zijn fractiegenoot Asiskumar Gajadien trokken gisteren in het parlement de mededeling van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën in twijfel of de schuld op het terrein te Smalkalden wel 5 miljoen euro is. De overheid heeft kavels verstrekt aan mensen die later tot de ontdekking kwamen dat de percelen bezwaard zijn.

Jogi toonde een uittreksel van GLIS (Grondregistratie en Landinformatiesysteem) waaruit zou blijken, dat per 7 december de schuld 16 miljoen euro was. Minister Hoefdraad ontkrachtte de bewering van Jogi over de hoogte van de schuld door een e-mail van 4 december voor te lezen van de directie van De Surinaamsche Bank (DSB). In 2013 is volgens DSB een lening van 10 miljoen euro verstrekt in verband met de aankoop van Smalkalden.

'Thans rest een obligo van 5.614.778 euro. De looptijd is tot en met december 2019. Als dekking voor dit krediet is er hypotheek gevestigd op het onroerend goed. Het gaat aldus om dekking voor een nog lopende lening', citeerde de minister.

Hoefdraad hoopt dat de verwarring hiermee is weggewerkt.

Jogi en Gajadien voerden aan dat bewust de grond is bezwaard en daarna zijn er toch kavels verstrekt aan burgers. 'Dit is belazeren van het volk.' Gajadien wees er opm dat de minister meegedeeld had dat deze kwestie zou worden opgelost. Dit is niet gebeurd.

Jogi betoogde dat uit het uittreksel, dat een officieel stuk is, blijkt dat de schuld 16 miljoen is. Hij merkte op, dat zaken goed uitgezocht moeten worden. Dat heeft de minister ook toegezegd. Jogi heeft het uittreksel overhandigd aan Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons. Zij merkte op dat als de bank aangeeft wat de schuld is, voor haar de zaak duidelijk is. Om verwarring te voorkomen wordt de kwestie opgehelderd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten