woensdag 20 december 2017

Kou uit de lucht tussen Suriname en Curaçao inzake Insel Air

(Bron foto: NII)
Insel Air mag definitief op Suriname vliegen

Schuld Insel Air in Suriname bijna 1 miljoen Amerikaanse dollar


De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Jerry Miranda, heeft tijdens een persconferentie dinsdagochtend 19 december 2017 de kwestie van de Curaçaose luchtvaartmaatschappij Insel Air toegelicht, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII).

De toestemming die de minister gaf om de vlucht van afgelopen maandag uit te voeren is verleend in nauw overleg met de actoren. De bewindsman onthulde, dat er een traject van twee weken bewandeld zal worden om uiteindelijk te komen tot een samenwerking met voldoende garantie voor Suriname.

De bedoeling is dat het pakket van voorwaarden aan Insel Air voorgehouden zal worden door tussenkomst van de Curaçaose minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke planning, Zita Jesus-Leito.


Ten aanzien van het terugbetalen van gelden door Insel Air gaf de minister aan, dat dat een aangelegenheid van de private sector is.

De bewindsman laat de afhandeling in de handen van de maatschappijen die de afbetaling zelf zullen moeten regelen met Insel Air. Een samenwerking met Insel Air is ten voordele van gedupeerde klanten. Die kunnen in de toekomst 'hun oude ticket' gebruiken bij de vliegmaatschappij zonder daar extra voor te hoeven betalen.

De Ware Tijd bericht, dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij een tegoed heeft van tweehonderdduizend Amerikaanse dollar bij Insel Air, de Luchtvaartdienst en zijn werkarm Casas hebben een vordering van 190.000 Amerikaanse dollar, luchtvaartmaatschappij Fly All Ways moet van het Curaçaose bedrijf 160.000 Amerikaanse dollar ontvangen en Surinaamse passagiers en reisagenten voor tickets die tussen de 350.000 en 400.000 dollar waard zijn.

Op Fly All Ways na hebben alle schuldeisers afspraken over de terugbetaling. De Surinaamse autoriteiten willen ook dat Insel Air binnen twee weken haar status bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken, die nu nog aangeduid is als een consultancy, verandert naar een vertegenwoordiging van het bedrijf. De bedoeling is om een aanspreekpunt in Suriname te hebben voor het bedrijf wanneer er bijvoorbeeld problemen zouden ontstaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten