woensdag 20 december 2017

Braziliaanse politie rolt cocaïne smokkelbende op op Antônio Carlos Jobim luchthaven Rio

Bende gebruikte bagagelabels van nietsvermoedende passagiers om cocaïne in koffers naar het buitenland te sturen



De Braziliaanse politie heeft gisteren, dinsdag 19 december 2017, bekendgemaakt, dat ze een smokkelbende hebben opgerold op de Antônio Carlos Jobim internationale luchthaven van Rio de Janeiro, die bagagelabels gebruikte van nietsvermoedende passagiers om cocaïne in koffers naar het buitenland te sturen.

De Federale Politie heeft 36 arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen verdachten waaronder twee douaneambtenaren en luchthavenarbeiders.

De 10 maanden durende politie-operatie legde een 'geavanceerd drugshandelnetwerk' bloot waarbij douane, luchthavenpersoneel en luchtvaartmaatschappijen betrokken waren, aldus de politie in een verklaring.



De smokkelaars zouden een bagagelabel, afgeven aan onschuldige reizigers op binnenlandse vluchten, die minder streng gecontroleerd worden, dupliceren en die aan een koffer waarin cocaïne zat bevestigen die vervolgens op een internationale vlucht werd verzonden - meestal naar Europa.

De politie zei, dat de ontdekking van 300 kilo cocaïne in september, de grootste inbeslagname was die ooit op de luchthaven heeft plaatsgevonden.

De smokkelaars maakten ook gebruik van de bagagefraude om via de luchthaven buitenlandse producten in te voeren zonder ze te hoeven aangeven.





(Suriname Mirror/AFP/O'Globo/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten