woensdag 20 december 2017

Oppositie ontevreden over handelen minister Hoefdraad

'Voor onderbouwing extra Srd 400 miljoen inkomsten moet gewacht worden op suppletoire begroting'


De Nationale Assemblee, die vanaf vrijdag wacht op een onderbouwing van de extra Srd 400 miljoen inkomsten volgend jaar, heeft alleen van het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer een toelichting ontvangen. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft dinsdag 19 december 2017 in een brief aan De Nationale Assemblee aangegeven dat gewacht moet worden op de suppletoire begroting om de onderbouwing te krijgen, zo schrijft Starnieuws.

Waarnemend fractieleider van de ABOP, Marinus Bee, VHP-fractieleider Chandrikapersad Santokhi, fractiegenoot Mahinder Jogi en NPS-fractievoorzitter Gregory Rusland zijn niet te spreken over de gang van zaken.

De vergadering werd urenlang geschorst om de regering alsnog in de gelegenheid te stellen om op de proppen te komen met de onderbouwing. De vergadering, die om één uur hervat zou worden, begon pas iets voor vier uur, zonder de gevraagde onderbouwing. In zijn brief stelt de minister, dat de post 'onvoorziene uitgaven' van Srd 150 miljoen naar Sd 50 miljoen zal worden bijgesteld. Aanvankelijk deelde hij mee dat Srd 350 miljoen extra binnen zou komen door hogere tarieven voor grondhuur, verkoop van gebouwen en aandelen. Dit zou in tweede instantie Srd 400 miljoen opleveren. Nu zal de onderbouwing gegeven worden in april wanneer de aanvullende begroting wordt ingediend.

De oppositie vindt dat De Nationale Assemblee niet geloofwaardig overkomt als dit geaccepteerd wordt. Waarnemend fractieleider van de NDP, Amzad Abdoel, stelde voor om door te gaan met de begrotingsbehandeling. Alle vragen zouden dan aan de regering kunnen worden gesteld.

De oppositie viel er ook over dat minister Hoefdraad niet in de vergadering aanwezig was. Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons zei dat de bewindsman al gezegd had naar de vergadering te komen. De oppositie was het niet eens met het voorstel van Abdoel en eiste een gedegen onderbouwing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten