donderdag 14 december 2017

Regering trekt resolutie in inzake regeling betaling nieuwe overuren en fictieve overuren

BvLwas tegen de resolutie en is blij met de intrekking

 
Vicepresident Ashwin Adhin heeft vandaag, donderdag 14 december 2017, meegedeeld dat de resolutie van 29 september 2017 wordt ingetrokken. Hierin is de betaling van de nieuwe overuren en fictieve overuren geregeld. Het VOS-Directeurenberaad en de Bond van Leraren (BvL) hadden moeite met deze resolutie. Ook de brieven die op basis hiervan zijn geschreven door minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur worden ingetrokken, aldus Starnieuws.

Wilgo Valies, voorzitter van de BvL, zei na afloop met de bespreking met Adhin, dat het gesprek positief was. Hij zal eerst met zijn leden vergaderen voordat er verdere mededelingen worden gedaan.

De BvL was tegen de resolutie en is blij met de intrekking.

Volgens Adhin is de communicatie met het onderwijsveld onvoldoende geweest. De vicepresident  praat volgende week verder met de BvL en het Directeurenberaad. Ook met andere betrokkenen uit het onderwijsveld zal worden gesproken. Er komt een brede evaluatie van het onderwijs. De bevindingen worden doorgegeven aan president Desi Bouterse die de ontslagaanvraag van de minister in beraad heeft. Op basis van de evaluatie zal de president een besluit nemen.

Adhin merkt op, dat het de president is die ministers benoemt en ontslaat. De acties op het ministerie noemt hij een interne kwestie. Adhin heeft de directeuren en de leraren opgeroepen om het onderwijsproces te normaliseren. Hij verwacht dat morgen de scholen normaal open zijn.

De nieuwe resolutie is in concept al af. Adhin verwacht wel, dat met het besluit de stagnatie in het onderwijsproces wordt opgeheven. De regering heeft immers de resolutie ingetrokken en deze wordt herzien. Dit is schriftelijk vastgelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten