donderdag 14 december 2017

Gajadien (VHP): 'Gratis snelle stroomaansluitingen voor politieke bonzen'

NH-minister Dodson spreekt beweringen Gajadien echter met klem tegen


'Politieke bonzen' kunnen al geruime tijd beschikken over een snelle stroomaansluiting vanuit de NV Energiebedrijven Suriname (NV EBS). Dit zei VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien dinsdag tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA), aldus het Dagblad Suriname woensdag 13 december 2017.

'Voor deze mensen vinden gratis aansluitingen plaats, terwijl burgers die al jaren betaald hebben, nog geen aansluiting kunnen krijgen', stelde Gajadien.

De politicus eiste een overzicht van minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) over de opdrachten die aan de EBS zijn gegeven om stroomnetten en aansluitingen aan te leggen.

Dodson sprak de beweringen echter met klem tegen. Integendeel, er is volgens hem altijd een spanningsveld tussen de EBS en NH om erop toe te zien dat zaken gerichter verlopen. De bewindsman schaarde zich achter de verdedigende woorden van NDP-fractieleider André Misiekaba die hij typeerde als de fractieleider van de grootste partij.

'Ik kan niet naar EBS gaan en zeggen, doe iets voor de partij DOE. Wij hebben duidelijke afspraken met elkaar.' Dodson corrigeerde zich voor deze opmerking door aan te geven dat het hem ontgaan was, dat hij niets meer mag zeggen over de DOE.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten