donderdag 14 december 2017

Afdelingen en Stafcollectief MinOWC staan achter minister Peneux en leggen werk neer

Stafcollectief ervaart tegenwerking bij uitvoering Staatsbesluit van 9 oktober 2017 uit leerkrachten en schoolleiding


Diverse afdelingen van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en het Stafcollectief zijn vandaag, donderdag 14 december 2017, in beraad gegaan. Zij vinden het niet in de haak dat minister Robert Peneux met ontslag moet gaan, terwijl het Staatsbesluit van 9 oktober 2017 dient te worden uitgevoerd. Het Stafcollectief zegt tegenwerking te ervaren bij de uitvoering vanuit het onderwijzend personeel en de schoolleiding. De poorten van het hoofdkantoor van het ministerie zijn gesloten, aldus Starnieuws.

Het Stafcollectief is per direct in beraad gegaan en wacht het besluit van president Desi Bouterse af.

De minister heeft zijn portefeuille ter beschikking gesteld van het staatshoofd. Hij stelt zich principieel op in het uitvoeren van het Staatsbesluit. Niet uitvoeren van het Staatsbesluit wordt als desavouering van het gezag van de minister ervaren.

Het Stafcollectief zegt, dat op diverse momenten conflicten zijn ontstaan tussen partijen, waarbij werknemers geen invulling geven aan opdrachten van de werkgever. Op die manier is van het maken van beleid geen sprake. Als climax heeft een groep directeuren van VOS het vertrouwen opgezegd in de minister. De situatie is niet acceptabel voor het Stafcollectief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten