donderdag 14 december 2017

Justitie Suriname niet in staat drugsorganisaties aan te pakken die vanuit het buitenland opereren

Maar, is Justitie wel in staat om Surinaamse drugsorganisaties aan te pakken...

(Bron screenshot: YouTube/DNA Suriname)

Waarnemend minister van Justitie en Politie presenteert geen cijfers over aanhoudingen in drugsdossiers in Suriname


Justitie is niet in staat drugsorganisaties en drugsbonzen aan te pakken die vanuit het buitenland opereren. De praktijk heeft uitgewezen dat 'personen en grote drugsorganisaties die illegale drugs verhandelen zich in het buitenland bevinden en vooralsnog voor de lokale justitiële autoriteiten ongrijpbaar blijven'. Dit zei waarnemend minister van Justitie en Politie Ferdinand Welzijn gisteren in het parlement tijdens de begrotingsbehandeling 2018 op vragen over drugsbestrijding, aldus de Ware Tijd woensdag 13 december 2017.

Hij voegde hieraan toe, dat daarom de samenwerking met internationale drugsbestrijdingsorganisaties verstevigd wordt door zo snel mogelijk informatie tot in de details uit te wisselen.

AB-Assembleelid Edward Belfort vroeg hoeveel verdachten zijn aangehouden in verband met recente grote cocaïnevangsten in Suriname. Welzijn benadrukte, dat effectieve bestrijding slechts kan plaatsvinden indien de verkregen informatie verder kan worden uitgewerkt zodat verdachten die zich in en buiten Suriname bevinden kunnen worden vervolgd. Deze werkwijze vormt onderdeel van de integrale aanpak van het drugsbestrijdingsplan, dat momenteel wordt aangepast.

Aan de minister zijn ook vragen gesteld over de ontwikkelingen binnen het Korps Politie Suriname waar agenten vorige week uit onvrede met een nieuw dienstrooster over zijn gegaan tot burgerlijke ongehoorzaamheid en verstoring van de openbare orde. Zij barricadeerden voor enige tijd de Duisburglaan bij het hoofdbureau van politie. De dienstleiding heeft vervolgens het gewraakte nieuwe dienstrooster teruggedraaid.

Welzijn vroeg het parlement medewerking om vanwege de gevoeligheid geen mededelingen in het openbaar te doen. Hij deed een beroep op het parlement om in besloten verband deze zaak te bespreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten