donderdag 14 december 2017

Minister Peneux biedt zijn ontslag aan aan president Bouterse

Vertrouwen in bewindsman opgezegd door VOS-Directeurenberaad en BvL en ALS

Nog niet bekend of president Bouterse ontslagaanbod accepteert


Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft zijn ontslag aangeboden aan president Desi Bouterse. Starnieuws bericht vanochtend, donderdag 14 december 2017, vernomen te hebben, dat de bewindsman zich principieel opstelt over de uitvoering van het Staatsbesluit van 9 oktober 2017. Dit had hij dinsdagavond duidelijk aangegeven in De Nationale Assemblee. 

Het VOS-Directeurenberaad heeft het vertrouwen opgezegd in de minister. Ook de Bond van Leraren (BvL)  en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), die geleid worden door Wilgo Valies, hebben dat gedaan in een brief aan de president.

Vicepresident Ashwin Adhin heeft gisteren een onderhoud gehad met het VOS-Directeurenberaad. Tijdens deze bijeenkomst is de brief die geschreven is aan de president toegelicht. Starnieuws schrijft te hebben vernomen, dat er geen oplossing werd bereikt. Besloten werd, geen mededelingen te doen omdat de president zich buigt over deze zaak.

Deze crisis binnen het onderwijsveld doet zich voor midden in de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee. Minister Peneux is in de eerste ronde aan het woord geweest. Hij gaf aan, dat er extra middelen vrijkomen voor de Anton de Kom Universiteit van Suriname, het directoraat Cultuur en voor leermiddelen.

Het is nog niet bekend wat het besluit van de president is. Hij was gisteravond nog in overleg over deze kwestie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten