donderdag 14 december 2017

Meest gezochte wapenhandelaar van Brazilië gearresteerd in Paraguay

(Bron foto: Twitter)
Marcelo Pinheiro Veiga, bekend als Marcelo Piloto, gearresteerd in de stad Encarnación


De meest gezochte wapenhandelaar van Brazilië, een vermeende wapenleverancier voor de grootste criminele bende van Rio de Janeiro, het Rode Commando (CV), is woensdag 13 december 2017, in het zuiden van Paraguay gearresteerd, aldus de autoriteiten van Rio, terwijl zij strijden tegen de groeiende criminaliteit in de stad.

Marcelo Pinheiro Veiga, bekend als Marcelo Piloto, werd gearresteerd in de stad Encarnación na zich jarenlang te hebben verstopt in Paraguay, buurland van Brazilië.


Van daaruit stuurde hij wapens, drugs en munitie naar favela's gedomineerd door de grootste bende van Rio, zeiden de autoriteiten van Rio in een woensdag uitgebrachte verklaring.

Een politiebron, die weigert te worden genoemd, bevestigt dat de bende het Rode Commando is. De Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) nam deel aan de arrestatie van Veiga, die wordt gezocht voor onder meer moord en drugshandel, aldus de verklaring.


De autoriteiten van Rio proberen de toenemende criminaliteit in de toeristenbestemming aan zee te bestrijden.

Eerder deze maand arresteerden ze Rogerio 'Rogerio 157' Avelino, een drugshandelaar wiens oorlog met zijn voormalige bendeleider toenemend geweld voedde in Rio's Rocinha-favela.

De misdaad is dit jaar sterk toegenomen, terwijl de politie moeite heeft gedaan om de veiligheid te behouden die bereikt was in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2016. Een diepe economische crisis heeft geleid tot forse bezuinigingen op de uitgaven van de politie en andere diensten.



(Suriname Mirror/Reuters/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten