donderdag 14 december 2017

Advent Ziekenhuis op Curaçao krijgt aanwijzing van Inspectie voor de Volksgezondheid

Maatregel na ernstige calamiteit binnen groep interne geneeskunde in het Advent

Een van de twee internisten in ziekenhuis mag komende twee maanden geen patiënten opnemen


Het Advent Ziekenhuis heeft een aanwijzing gekregen van de Inspectie voor de Volksgezondheid. Eén van de twee internisten in het ziekenhuis mag de komende twee maanden geen patiënten opnemen, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag14 december 2017. 

Tot die maatregel heeft de inspectie besloten nadat zich een ernstige calamiteit voordeed binnen de groep interne geneeskunde in het Advent ‘leidend tot het overlijden van een patiënte’. Dat gebeurde terwijl - na een audit begin 2016 en daarna nog eens een onderzoek in het laatste kwartaal van 2016 - ‘al twijfels bestonden over de kwaliteit en patiëntveiligheid van de internistische zorg in het Advent Ziekenhuis’, aldus de inspectie.

Na het recente incident dat de dood van een patiënte tot gevolg had, werd de situatie op de afdeling in het ziekenhuis onmiddellijk opnieuw onderzocht en is ‘als eerste voorlopige conclusie naar voren gekomen dat de situatie op gebied van kwaliteitszorg en patiëntveiligheid nog steeds van onvoldoende niveau is’. 'Dit spitst zich toe op het handelen van één van de twee in het Advent werkzame internisten.'

De aanwijzing verplicht het Advent om met onmiddellijke ingang en gedurende twee maanden een opnamestop in te voeren voor de betreffende internist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten