maandag 20 november 2017

Spelersbus Colombiaans voetbalteam met stenen bekogeld

Drie spelers van Deportivo Pasto geraakt door stenen en lichtgewond geraakt



Een Colombiaanse voetbalwedstrijd werd zaterdag uitgesteld, nadat fans een teambus hadden aangevallen door stenen te gooien, waardoor drie gewonden vielen. Atletico Junior zou het opnemen tegen Deportivo Pasto in het Estadio Metropolitano, maar de wedstrijd in Baranquilla werd afgeblazen 'vanwege de aanval op de bezoekersbus op 14 kilometer van het stadion'.

De wedstrijd werd opnieuw gepland en vond zondagmorgen 19 november 2017 achter gesloten deuren plaats met Sebastian Viera die als enige doel wist te treffen om Los Tiburones de overwinning te bezorgen.


Junior gaf een verklaring af waarin zij het incident veroordeelde: 'We betreuren en verwerpen het incident dat plaatsvond met de bus die Deportivo Pasto naar het Estadio Metropolitano vervoerde. Deze daden van vandalisme kunnen niet opnieuw plaatsvinden in onze stad of in het Colombiaanse voetbal. We nodigen sportfans uit om in alle rust van het voetbalfeest te genieten.'

De mensen die getuigen waren van de aanval reageerden op Twitter. Carlos Giraldo: 'Ongelooflijk, we zijn net aangevallen met stenen.':



Lokale journalist Andres Marocco heeft meer details toegevoegd : 'Ik heb net Carlos gesproken en hij zegt dat hij in orde is. Hij kreeg een klap, maar het is niet serieus. Er zijn nog twee leden van Pasto met stenen geraakt, maar ze hebben geen enkele complicatie.':



(Suriname Mirror/The Mirror/RCN Radio/El Tiempo/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten