maandag 20 november 2017

Rusland (NPS): 'Binnenlandbewoners aan hun lot overgelaten'

'In nagenoeg alle dorpen vanaf Atjoni zijn gemeenschappelijke problemen'

(Bron foto: NPS)


De Nationale Partij Suriname (NPS) constateert, dat de bewoners van het Boven-Surinamegebied aan hun lot zijn overgelaten. In nagenoeg alle dorpen vanaf Atjoni zijn  gemeenschappelijke problemen die een ruime mate de ontwikkeling en groei van de lokale bewoners aantasten.

Partijvoorzitter Gregory Rusland stelt in een vandaag, maandag 20 november 2017, door de partij uitgebracht persbericht, dat er in de dorpen sprake is van gebrekkige tot geen elektriciteitsvoorziening, slechte leeromstandigheden vanwege de deplorabele staat van schoolgebouwen en schaarse leermiddelen. Ook laat de gezondheidszorg veel te wensen over waarbij één arts is aangewezen voor het gebied, maar die is sporadisch aanwezig.

Rusland bezoekt met een delegatie vanaf zaterdag 18 november aantal dorpen in het district Sipaliwini. De partij wenst te vernemen wat de knelpunten zijn, om daarop verder beleid te kunnen maken. De NPS-delegatie werd in alle districten warm onthaald en er zijn krutu’s gehouden met de plaatselijke dorpsstructuren. De NPS-voorzitter heeft ook in het dorp Nieuw Aurora een nieuw bestuur van de onderafdeling van dat gebied geïnstalleerd.

Hij vindt dat de mensen in de gebieden aan hun lot zijn overgelaten. Nieuw Aurora beschikt sinds juni 2017 niet meer over stroom. De dorpsbewoners verwezen naar de periode vòòr de huidige regeerders toen er wel sprake was van goede stroomvoorziening, ook al was het niet overal 24 uur stroom. 'Maar, er was wel een zekere regelmaat opgebouwd en dat is nu teniet gedaan', zegt Rusland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten