maandag 20 november 2017

Dodson: 'Hoofdbestuur van DOE heeft leugens voorgehouden aan partijcongres, zaken zijn volkomen verdraaid'

'Mij rest niets anders dan mij te wenden tot rechter om uitspraak te doen over geldigheid royement'


Regilio Dodson (minister van Natuurlijke Hulpbronnen) vindt dat het hoofdbestuur van DOE leugens heeft voorgehouden aan het partijcongres. Zaken zijn volgens hem volkomen verdraaid. Dodson zegt nimmer een tweede brief ontvangen te hebben op 7 november om zich alsnog te kunnen verweren. 

'Ik had verwacht dat het hoofdbestuur, onder leiding van Carl Breeveld, een eenzijdig en leugenachtig verhaal zou voorhouden aan het congres. Juist om dit te voorkomen, is in de statuten gegarandeerd dat een lid dat voorgedragen wordt voor royement zich kan verweren voor de Ethiek en Integriteit commissie. Dit is niet gebeurd in mijn geval. Het bestuur heeft tegen de statuten in gehandeld en informeert de organen achteraf op een eenzijdige manier', aldus Dodson vandaag, maandag 20 november 2017, op Starnieuw.

Hij beraadt zich over de situatie en zal deze kwestie bespreken met zijn advocaat.

'Wanneer ik uitlandig ben, ga ik niet het DOE-bestuur dat zich van mij gedistantieerd heeft, op de hoogte stellen. Evenmin bespreek is zaken van de regering met het hoofdbestuur. Ik ben geen verantwoording verschuldigd aan Breeveld, maar aan de president van de republiek Suriname', benadrukt Dodson.

Wanneer Dodson de gelegenheid had gekregen om zich tegenover een onafhankelijke commissie te verweren, zou hij in staat zijn geweest veel zaken te ontzenuwen, stelt hij.

'Het bericht van het hoofdbestuur bevat alleen maar onwaarheden en is ver van ethiek en integriteit, omdat de leden van DOE eenzijdig zijn geïnformeerd en worden misleid. Voorts druisen deze handelingen van het bestuur van de partij DOE in tegen de beleving van democratie. Mij rest dus niets anders dan mij te wenden tot de rechter om een uitspraak te doen over de geldigheid van het aan mij betekend royement.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten