maandag 20 november 2017

Actieteam om grootschalige drugssmokkel te onderzoeken

Politie heeft dit jaar recordhoeveelheid van 3.000 kilo cocaïne in beslag genomen


Het feit dat er in dit jaar opmerkelijk grote drugsvangsten gedaan zijn door de politie, ontsnapt niet aan de aandacht van de autoriteiten. 'Het heeft onze serieuze aandacht', zegt waarnemend minister van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn, vandaag, maandag 20 november 2017, in de Ware Tijd. 

In samenspraak met het Openbaar Ministerie, onder leiding van de procureur-generaal, is een actieteam ingesteld om serieus het probleem van grootschalige drugssmokkel te onderzoeken.

De politie heeft dit jaar al meer dan 3.000 kilo cocaïne in beslag genomen, een recordhoeveelheid. Begin dit jaar werd 98 kilo cocaïne onderschept. Vóór de grote vakantie stuitte de douane op een partij van 1.751 kilo in sporttassen en niet zo lang geleden werd 395 kilo drugs gevonden in een container in de buurt van het havencomplex.

De minister wil voorlopig niet meer informatie geven over de stappen die genomen zullen worden om het probleem aan te pakken.

Ook de recente ontwikkeling van mogelijke betrokkenheid van agenten bij het vervalsen van cocaïne kort voordat die verbrand zouden worden, heeft de aandacht van de minister. Vorige maand zijn twee douaniers in verzekering gesteld voor betrokkenheid bij drugssmokkel.

'Ik doe een beroep op de mensen om niet in de verleiding te gaan. We zullen genoodzaakt zijn om meedogenloos op te treden tegen dit soort figuren die hun plicht verzaken', zegt Welzijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten