maandag 20 november 2017

Grote cocaïnevondsten een uitblijven arrestaties roepen in Suriname vragen op

Santokhi (VHP): 'In ons land zijn georganiseerde drugsbendes actief'


De opmerkelijke onderscheppingen van grote hoeveelheden cocaïne uit Suriname in het buitenland roepen vragen op. Wat er een schepje bovenop legt is, dat in Suriname zelf niemand wordt aangehouden. Dat is op zijn zachtst gezegd frappant te noemen. 

Om honderden kilo's coke per keer verscheept te krijgen, vergt toch wel wat organisatie. Ergens moet toch iets tastbaars te achterhalen zijn. De autoriteiten zijn alert. De oppositie fronst de wenkbrauwen. Vooral bij de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, is kritiek op de gang van zaken.

'In ons land zijn georganiseerde drugsbendes actief', zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi vandaag, maandag 20 november 2017, in de Times of Suriname. De voormalige minister van Justitie & Politie maakt zich grote zorgen. Dit temeer, daar aanhoudingen uitblijven, ongeacht hoeveel drugs worden onderschept. Het geeft in ieder geval aan dat het niet deugt met de bewaking, de 100%-controle van zeecontainers en beveiliging op de haven van Paramaribo.

Santokhi wijt het vooral aan een zwakke organisatie bij de Justitie. Onder zijn bestuur was een speciale politie-eenheid opgezet. Drugsvliegtuigen werden in beslag genomen en de drugscriminaliteit werd gericht bestreden. Onder meer werd een Guyanese drugsbaas aangehouden en uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten