maandag 13 november 2017

Europese Unie kondigt een wapenembargo tegen Venezuela af

EU treft ook maatregelen tegen bepaalde Venezolaanse topfunctionaris- sen

 
De Europese Unie heeft maandag 13 november 2017 een wapenembargo tegen Venezuela afgekondigd en is begonnen met maatregelen tegen bepaalde Venezolaanse topfunctionarissen. Er worden voorbereidingen getroffen om van bepaalde mensen de tegoeden te bevriezen en hun een reisverbod op te leggen. De Europese ministers van Buitenlandse Zaken zetten deze stap maandag in Brussel om de druk op president Nicolás Maduro van Venezuela op te voeren.

Het embargo betreft ook apparatuur waarmee het regime de Venezolanen kan bewaken, bespieden of onderdrukken.


De sancties worden in fasen toegepast en kunnen worden uitgebreid. Ze richten zich op personen en instellingen die democratische beginselen niet respecteren en die verantwoordelijk zijn voor mensenrechtenschendingen.

De Verenigde Staten hebben afgelopen donderdag de financiële sancties tegen Venezuela opgevoerd. Het regime in Caracas ligt steeds meer onder vuur, vooral sinds maart toen het hooggerechtshof een poging deed het parlement helemaal uit te schakelen. Later heeft een ‘grondwetgevende vergadering’, bestaande uit enkel aanhangers van Maduro, de wetgevende macht in handen genomen en deze vergadering vervolgt de oppositie tegen Maduro.

(Suriname Mirror/NOS/Reformatorisch Dagblad/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten