maandag 13 november 2017

VHP zoekt met succes aanhang in het Matawai-gebied

Granman der Matuariers Leslie Valentijn ontvangt VHP-delegatie in Poesoegroenoe


Het politiek/ ontwikkelingswerk in het binnenland van Suriname bracht de VHP het afgelopen weekend naar het Matawai-gebied aan de boven Saramaccarivier. De delegatie onder leiding van partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi vertrok in de vroege ochtend van zaterdag naar Poesoegroenoe waar een plechtige ontvangst door de Granman der Matuariers Leslie Valentijn ten.deel is gevallen.

In een twee uren durende krutu met de Granman en zijn staf verkreeg de voorzitter van de partij, officieel toestemming om het politiek/ontwikkelingswerk in het Matawai-gebied uit te voeren. Hierna werd er een bijeenkomst met de plaatselijke bevolking gehouden waarbij een werkgroep onder leiding van basja Jagan Samuel werd aangewezen teneinde zodanige mobilisatie werkzaamheden uit te voeren om te komen tot de vorming van een VHP-clusterkern voor Poesoegroenoe en omliggende dorpen, met als streefdatum ergens in februari 2018.

Vooruitlopend daarop is door de VHP-leiding toegezegd de Matawai-jongeren in Wanica te ondersteunen met sport en ontwikkelingsactiviteiten onder leiding van dezelfde asja.

Hierna vervolgde de delegatie de trip naar Nieuw Jacobkondre waar na een hartelijk en warme ontvangst de nacht werd doorgebracht.
In de krutuzaal van Nieuw Jacobkondre werd zondag een zeer warme, oprechte en vanwege de aanwezigen zeer eerlijke krutu gehouden met als absolute toppunt een hartelijke installatie van de clusterkern voor de dorpen Njoeng Jacobkondre, Baling, Miesalibi en Bilawatra, zo meldt de partij vandaag, mmaandag 13 november 2017. Deze kern staat onder voorzitterschap van Orpheo Lafanti met als stuwende kracht Friette Samuel alias VIP, meer bekend als 'maffia'.

Opmerkelijk tijdens deze meeting was het feit, dat een in NDP-trui geklede man de gelegenheid nam en kreeg om tijdens de vragen ronde zeer kritische vragen te stellen. Tijdens de beantwoording van de vragen trok hij ontroerd zijn NDP-trui uit en vroeg om een VHP-trui waarna hij de.microfoon uit handen van Santokhi nam en spontaan zijn steun betuigde aan de VHP. 'Voorie, joe raak mie inie mie atie en mie jere sanie sang go na mie atie. Werie a trui foe VHP gie mie.' Hierna riep hij de aanwezigen op zijn voorbeeld te volgen en de VHP te ondersteunen.

Aan elk dorp werd door de agrarische raad van de partij een geoculeerde sinaasappelplant aangeboden en werd tegenover de krutu oso doorSantokhi, bijgestaan door enkele kinderen, een sinaasappelplant in de grond gezet. De bodemgesteldheid is zeer goed bevonden voor citrus, vandaar deze pilot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten