maandag 13 november 2017

SLM breidt vloot voor regionale routes voorlopig niet uit

'We hebben gemerkt dat we het ook met twee machines kunnen doen'


De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft besloten om de regionale routes voorlopig met twee vliegtuigen te onderhouden. 'We hebben gemerkt dat we het ook met twee machines kunnen doen', zegt algemeen directeur Robbi Lachmising vandaag, maandag 13 november 2017, in de Ware Tijd.

'Volgens onze huidige berekeningen zouden wij het ook bij eventuele vertragingen hiermee redden.'

Het staatsbedrijf maakte de afgelopen jaren gebruik van drie Boeings 737-300 die elk ongeveer 150 passagiers kunnen vervoeren. Dit aantal werd nodig geacht onder de vorige directie, vanwege de aanzienlijke toename van het aantal routes in de regio. De Verenigde Staten is een van de bestemmingen die na jaren weer werd toegevoegd aan de lijst van bestemmingen van de SLM op het westelijk halfrond. Ook vluchten naar Guyana werden na jaren hervat. Er zijn plannen om te beginnen met vluchten naar Cuba.

Ondanks deze uitbreidingen vindt het bedrijf nu twee toestellen voldoende. 'We hebben één al teruggegeven aan de eigenaar,  het tweede wordt tegen midden november teruggestuurd.' Om het wegvallen van de twee 737-300 toestellen op te vangen, zal de SLM tot en met maart 2018 een Boeing 737-700 inhuren. Dit toestel is zuiniger en sneller.

'Tegen maart/ april zal de SLM een eigen 737-700 in bedrijf kunnen brengen voor de komende zeven tot acht jaren', legt Lachmising verder uit. In 2018 zal ook een tweede 737-700 gehuurd worden. De twee 737-700's zullen een aantal jaren de vluchten in de regio uitvoeren. Voor de mid-Atlantische route zijn nog gesprekken gaande over een langetermijnvervanging van de Airbus A-340. Het bedrijf denkt zelfs aan een Dreamliner, het nieuwste vlaggenschip van Boeing. Maar, een definitief besluit daarover zal pas in 2019 vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten