vrijdag 17 november 2017

Surinaamse Thaiboksbond wil succesvolle thaiboksers op Pan-Amerikaanse Spelen in Colombia groots onthalen

SuThaiBo wil dat thaiboksers bij aankomst op J.A. Pengelluchthaven meteen gehuldigd worden


(Bron foto: SuThaiBo/Ilonka Elmont)


De Surinaamse Thaiboksbond (SuThaiBo) wil de Surinaamse thaiboksers die van 9 tot 12 november geweldige prestaties hebben neergezet in Colombia tijdens de Pan-Amerikaanse Spelen, groots ontvangen. De bond ziet graag dat zij bij aankomst op de Johan Aldolf Pengelluchthaven in de nacht van vrijdag op zaterdag direct gehuldigd worden, maar heeft dat niet zelf in de hand. 

Bondsvoorzitter Roger Bellevue benadrukt, aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 17 november 2017, dat de vechters met vijf gouden, twee zilveren, en één bronzen medailles en drie WMF-titels dit verdienen en hij hoopt dat de Surinaamse bevolking en de media naar de luchthaven zullen trekken om de vechters grani te geven.

'Wij willen graag dat ze direct gehuldigd worden, maar de huldiging moet door de minister van Sport- en Jeugdzaken gebeuren', zegt Bellevue.

Hij is van mening, dat sporters die prestaties neerzetten de nodige aandacht moeten krijgen, zoals dat in het buitenland gebeurt. Dat vergroot hun motivatie en de drang om te blijven presteren zal zeker groter worden. Ook moet dat andere en beginnende sporters aanzetten om ook eens daar te staan.

Andy Atomang (goud), Domelzo Schet (goud en WMF-titel 63.5kg gewichtsklasse), Nigel Deel (zilver), Giovano van Rabenswaay (goud en WMF-titel 66kg gewichtsklasse), Keenen Dulder (goud WMF-titel 68kg gewichtsklasse en brons), Stacy Ceder (zilver) en Ralissa Wekker (goud) onder leiding van Ilonka Elmont en Carlos Yvel ondervoorzitter en secretaris van de bond , hebben Surinameop de kaart gezet. 'Als gevolg hiervan hebben wij uitnodigingen ontvangen van andere organisaties. Dit kan ertoe leiden dat onze vechters meer internationale ervaring opdoen en dus ook beter worden', zegt de bondsvoorzitter.

Elmont, oud-wereldkampioene, werd geëerd als rolmodel in Muay Thai en voor haar prestaties als vrouwelijke thaibokser. Zij is daarmee de eerste die geëerd wordt in de geschiedenis van de World Muay Thai Federation


Geen opmerkingen:

Een reactie posten