vrijdag 17 november 2017

Onderzoeksteam politie doet inval in politiebureau Richelieu

Inval in verband met cocaïne-bakmeel-zaak

 
Het onderzoeksteam van de politie dat zich bezighoudt met de zaak van verdwenen cocaïne die vorige week in beslag is genomen te Stolkertsijver, heeft eerder deze week een inval gepleegd in het politiebureau te Richelieu. Dit schrijft de Ware Tijd vandaag, vrijdag 17 november 2017, uit betrouwbare bronnen te hebben vernomen. 

Het gebouw werd met drugshonden doorzocht. Of dat onderzoek wat heeft opgeleverd, is niet bekend. Wel werd woensdagmiddag een inspecteur van de politiepost aangehouden. Eerder zijn drie andere functionarissen op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van de drugs opgepakt.

Twee van hen, een politieman en -vrouw, waren eveneens te Richelieu gestationeerd en kregen vorige week in de vroege ochtend de opdracht om een verdachte die bij Stolkertsijver met drie kilo cocaïne in de kraag was gevat, over te brengen naar het bureau. Dat is een rit van nauwelijks een uur, maar het duo keerde pas na vier uur terug. Naderhand bleek een groot deel van de drugs te zijn vervangen door bakmeel.

Ook constateerde de Narcotica Brigade dat de verpakkingen verschilden. Begin deze week werd een derde verdachte aangehouden. De afdeling Onderzoek Politie Zaken van het Korps Politie Suriname heeft de zaak in onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten