vrijdag 17 november 2017

Bankdirecteur Emsley Tromp op Curaçao vrijgesproken van belastingontduiking

OM heeft niet hard gemaakt dat belastingformulieren opzettelijk foutief zijn ingediend


Bankdirecteur Emsley Tromp is vandaag, vrijdag 17 november 2017, vrijgesproken van belastingontduiking door de rechter op Curaçao. De voormalige directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten stond terecht voor vermoedelijk gesjoemel met zijn aangiftes. Dit meldt De Telegraaf.

Volgens de rechter heeft het Openbaar Ministerie echter niet hard kunnen maken dat er sprake was van het opzettelijk foutief indienen van zijn belastingformulieren. Het draaide om de taks over een ruimhartige pensioenbijdrage.

Tromp is geroemd en omstreden op Curaçao en Sint Maarten. Als één van de weinige publieke figuren bleef hij sterk tegenstand bieden aan ex-premier Gerrit Schotte toen die het eiland regeerde tussen 2010 en 2012. Anderzijds ontstond er onlangs flinke beroering over het goudomrande salaris dat de bankdirecteur verdiende.

Terwijl de directeur van de Nederlandse Bank zich in 2014 tevreden moest stellen met zo’n vierhonderdduizend euro aan salaris, verdiende Tromp in datzelfde jaar voor het financiële toezicht op twee Caribische eilanden, maar liefst het dubbele: 850.000 euro.

 Tromp is enkele maanden geleden ontslagen uit zijn functie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten