vrijdag 17 november 2017

Medewerkers Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) op Curaçao in actie

Onvrede over uitblijven antwoorden inzake overgang naar Hospital Nobo Otrobanda (HNO)


Medewerkers van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) hebben gisterochtend actie gevoerd in de hal van het ziekenhuis. De personeelsleden zijn het zat dat zij al jaren aan het lijntje worden gehouden en geen antwoord krijgen op vragen in verband met de overgang naar Hospital Nobo Otrobanda (HNO).  Dit bericht vandaag, vrijdag 17 november 2017, het Antilliaans Dagblad.

Aanleiding van de actie was de wijze waarop de Raad van Bestuur van Sehos een brief met vragen van de vakbond CBV (Curaçaose Bond voor Verplegend Personeel) voor verplegend personeel heeft beantwoord. Het ultimatum liep dinsdag af.

'We kregen antwoorden waar we niet tevreden over zijn en ook nog per mail', zegt CBV-voorzitter Johnsel Diaoen. 'Dat konden we niet accepteren. Het is gebrek aan respect.’

Het Sehos-personeel eist duidelijkheid over het transitietraject van het oude naar het nieuwe ziekenhuis. Het gaat dan om bijvoorbeeld de nieuwe functies die in HNO nodig zijn, de salarissen en de training en bijscholing van het personeel.

De actie gisteren heeft in ieder geval opgeleverd dat de vakbond volgende week donderdag, 23 november, een afspraak heeft om samen met de Sehos-directie en minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur de pijnpunten van het ziekenhuispersoneel te bespreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten