vrijdag 17 november 2017

Waarnemend bevelhebber Jardim met pensioen

'Ik weet niet waarom ik nooit in de functie ben benoemd'


Kolonel Adolf Jardim, die sinds augustus 2015 heeft waargenomen als bevelhebber, is donderdag met een defilé uitgezwaaid. Hij heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Jardim heeft overgedragen aan luitenant-kolonel Robert Kartodikromo, die commandant was van de luchtmacht, zo bbericht de Ware Tijd vrijdag 17 november 2017.

'Ik weet niet waarom ik nooit in de functie ben benoemd. Wat ik weet is, dat ik mijn land met opgeheven hoofd heb gediend', antwoordt hij op de vraag waarom hij niet officieel is aangesteld als bevelhebber. 'No hard feelings. Trouwens, ik ben een hele tijd in het leger en anderen moeten ook de kans krijgen zich te bewijzen. Ik ben geen president Robert Mugabe. Kijk wat nu met hem gebeurt', zegt Jardim. De uigezwaaide kolonel doelt op het feit, dat de Zimbabwaanse president na 30 jaar in functie nu aan de kant dreigt te worden geschoven door het leger.

Jardim was van februari 2014 tot augustus 2015 plaatsvervangend bevelhebber. Hij trad als dienstplichtige in januari 1976 in dienst van het leger en heeft er 41 jaren en elf maanden gediend. 'Ik heb helemaal geen spijt, dat ik die stap toen heb gemaakt. Ik heb verder kunnen studeren in binnen- en buitenland. Ook heb ik alle hoeken en gaten van Suriname kunnen zien.'

Jardim is dankbaar dat hij zijn bijdrage heeft kunnen leveren aan verdere scholing binnen de krijgsmacht. Hij heeft aan de wieg gestaan van de voortgezette officiersopleiding en heeft geholpen de voortgezette kapitein opleiding van de grond te krijgen. Dat gebeurde in samenwerking met Brazilië waar deze opleiding werden verzorgd. Hierdoor kunnen meerder manschappen er aan deelnemen. Daarmee wordt bespaard, want uitzenden van militairen naar Brazilië is erg duur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten