vrijdag 6 oktober 2017

Weinig animo onder leerkrachten voor deelname aan stille protestloop

BvL en ALS op Internationale Dag voor Leraren de straat op

(Bron foto: Ricky Bahadoersingh/Dagblad Suriname)

 De stille protestloop van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) is gisteravond vreedzaam verlopen met een matige opkomst, zo bericht het Dagblad Suriname vandaag, vrijdag 6 oktober 2017 (volgens Starnieuws namen ongeveer 200 leerkrachten deel).


Alhoewel deze protestloop aanvankelijk om half zes gepland stond, ging die om zes uur van start. Het was reeds tijdens de persconferentie van de bonden en vakcentrale C-47woensdag bekendgemaakt, dat de loop zou plaatsvinden zonder in het bezit te zijn van een vergunning. Dit heeft echter niet voor escalaties gezorgd. Integendeel was er juist politiebegeleiding aanwezig om de protestloop in goede banen te leiden.

De Internationale Dag voor Leraren wordt jaarlijks op 5 oktober gevierd. Vanwege de huidige ongunstige onderwijsperikelen hadden de ontevreden leraren besloten om op deze dag de protestloop te houden.

De leraren en andere sympathisanten, waaronder de Unie van Surinaamse Vrouwen (USV), hadden zich in witte en zwarte kleding verzameld in de omgeving van het BvL-centrum, waarna zij zich begaven naar wegen in de binnenstad, zoals de Eddy Brumastraat en de Zwartenhovenbrugstraat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten