vrijdag 6 oktober 2017

Leiding Korps Politie Suriname trekt lichamelijke vaardigheidseisen in

Surinaamse Politiebond (SPB) 'verheugd en content' met betrekking tot de intrekking


De leiding van het Korps Politie Suriname heeft woensdag een dienstvoorschrift uitgebracht waarin is opgenomen, dat de lichamelijke vaardigheidseisen voor de politie zijn ingetrokken. Het dienstvoorschrift, dat op 19 maart 2013 in werking was getreden, wordt herroepen. Dit houdt in, dat de voorwaarden voor het bezitten van een geldig rijbewijs evenals het met succes behalen van de sporttest voor een bevordering, met terugwerkende kracht worden herroepen en wel vanaf de dag van de inwerkingtreding. 

De politieambtenaren die indertijd op grond van deze specifiek genoemde voorwaarden negatief waren beoordeeld en daardoor tot nu toe niet zijn bevorderd, zullen alsnog in hun rechtspositie worden hersteld. Dit was ook opgenomen in de eisen die de Surinaamse Politiebond voorheen gesteld had.

Revelino Eijk, woordvoerder van de Surinaamse Politiebond (SPB), zegt in een reactie in. het Dagblad Suriname van vrijdag 6 oktober 2017, dat de bond verheugd en content is met betrekking tot deze intrekking. 'Wanneer zaken niet goed gaan, trekken wij altijd aan de bel en wanneer het goed gaat moeten wij dat ook kenbaar maken.'

Volgens de woordvoerder heeft de bond een hele goede samenwerking met de waarnemend korpschef Antonio Chin. 'Wij hebben regelmatig overlegmomenten met hem. Tijdens korpschef Agnes Daniel was afgesproken dat de bond een keer per kwartaal een overlegmoment met haar zou kunnen hebben, echter heeft de bond dit nu geïntensiveerd met Chin. De bond heeft minstens een keer in een maand een onderhoud met de waarnemend korpschef.'

De bond is momenteel bezig met de herwaarderingstrajecten. Het totale pakket van dit project is reeds ingediend bij de minister van Justitie en Politie ad interim, Ferdinand Welzijn. De afspraak is gemaakt, dat de bond hieromtrent een presentatie moet houden en daarna zal men met de onderhandelingen starten. Ook wordt onderhandeld over kleding, schoeisel en toelages van de politiemannen. De bond is bezig om de allerbelangrijkste problemen van het personeel te inventariseren en zoveel mogelijk op te lossen in nauwe samenwerking met de korpsleiding en de minister.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten